Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fridens rop

Fader vår
Du som rår
över mig, som får ta del av Din stora nåd
ge mig Herre, goda råd

och rädda mig från frestelser av olika slag
låt mig se det ljusa i varje dag
i allt mörker som råder i samtid
och låt mig få en hoppfull framtid

en låga har tänts, ett frö av hopp är sått
som ett bevis så har jag fått
en lindring i motgångar som stört så under lång period
och detta var helt Din förtjänst, Du är så god

men låt kärleken komma tillbaka
låt alla människor få smaka
av en fridfull existens
så att det verkligen känns

låt sanningen ha effekt
låt människor känna att Du handen har räckt
till de som vill gå i Dina spår genom sin livstid
och känna ständig frid

att vi alla en gång får lugn och ro
skapa mellan folk en fredens och fridens bro
låt kärleken och sanningen och lugnet råda
till skillnad från nutid, i dysterhet och dagar så bråda

Kärleken är och förblir Ditt största mirakel
men mörker försöker skymma med hjälp av ondskans spektakel
låt Din nåd och kraft åter bringa hoppfullhetens ljus
så att vi alla på nytt får känna av livets och kärlekens saliga rus



© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2010-07-30 12:07



Bookmark and Share


  Maria T
Grattis till guldstjärnan
Jag ropar med dig om frid
I dikten finns också ljus
och tacksamhet
2010-07-31

  mare VIP
Mycket bra !!
2010-07-31

  Bibbi VIP
Grattis till en välförtjänt plats bland "Utvalda texter"!!!
2010-07-31

  arja savela
Grattis till en utvald text! Välskriven bön som vi alla kan ta till oss och delta i ! Rosor och kram
Arja
2010-07-31

  Eva Helene VIP
En innerlig bön till någon som är större än vi.
2010-07-30

  Mr Lindemann VIP
När makten har lagt sig och jag går fri Å när jag krossat alla drömmar om en utopi Då ska vi andas och leva och dö Då ska vi njuta av den tid som är
Den tid som då håller oss kär
2010-07-30

  anits VIP
Vackra och hoppfulla rader, som jag
blir glad av att läsa
2010-07-30

  Bibbi VIP
Beder med Dig i denna bön.

Applåder!
2010-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP