Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten sommarvals




En onsdag i augusti...

 

Sensommarsolen skiner

över vårt långa land

Ungar med glada miner

hedrar vår lilla strand.

 

Lyckliga sommarminnen

skapas i denna stund

på varje soldränkt kobbe

härifrån till Mollösund.

 

Mamma! Jag dök ifrån trappan,

kallsupen gjorde mig matt.

Fryser så, ge mig badkappan!

Titta, där smyger en katt.

 

Pappa! Se där är en krabba!

Där, bakom sjögräs och tång.

Skynda, vi måste va' snabba!

Kommer du aldrig nå'n gång?!

 

Sol sjunker långsamt i väster

hasta nu, lägg på en rem!

Snart är den slut, vår semester

minnet - och vi - reser hem.

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-04 09:25

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Så kort och så ljuvligt ...
2010-08-06
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP