Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hälsa ofta eller endast när måendet vinglar? dubbla bemärkelser har bara de som fått skeva födelsenummer; min mormor 'visste inte' längre vilken dag när väl staten lade sig i svenska kyrkans handskriv


Näverluren; född eller återuppstånden

 

*

jo mormor

du fick också din Död

fast du inte visste när du var Född

 

eller var det staten
och den vanliga länken

handen ögat tolkningen och

själen

 

hos en arbetande tjänstemans vana
ovana

 

se siffran i eget öga
ej människan, nej föga finns där själ
i ett föga litet skäl som ental

tiotal

hundratals år kunde ha gått fel

 

skriva siffran

och du,  mormor
blev återuppstånden efter tredje dagen

eller ofödd
gick du vidare till vidare ängder

 

blott din berså vet
din bäck

dina pelargonor
din säck med vävtrasor klippta
rivna

det skrivna sade tryggt den dag
föddes du

 

det sedda sade snyggt propert
nöddes du landa, ej där skåpet skulle stå

 

så svävade du mormor
i 3 dagar säg, eller hörde du oss kalla

 

Din Andes Kropp

Din Själs Tempel

Ditt Hjärtas Slott där

 

Dagen Tre Efter

 

Kom du så på pränt i sänt nät
i bakvänt halverat synfält, som
åtta emot femma binärt närd med

 

Litet Ljus därhemma, såg du?

 

valt av hand, idag en lektad dysfunktion
bestämmande vad

och när
Din

 

Tredje Dagens Ovaros Vikt

åter Stod Upp

 

i kvalié förändring från ledare till
ytterst fast stampad jord

 

ett bord av ord du hade som talare
i dagarna tre

men svalare blev födelse två

 

där ett ord på bord blev Tre
av tingen viktiga, alltid

 

Boye Bibel Brev

 

så Välkomnar jag dig åter

snart, i Augusti gråter mina minnen
genom fläta sned här brevid

 

en Tid av saknads tår
en skål av runna känslor ner

att samla samma summa av
ett sammelsurium av stav och eld
på lysta ändar

*

Där skändar ingen längre
där sänd har vinge närmre himlar
vilande emot

en trygghets mitt och prakt
en makt av högsta klass

*

Här enas endast envars önskan
över samma bål, som tack

 

Vi spår, vi rår oss själva nu

 

Vi går som hand i hand

*

Vi två, så lika tysta sinnen vilande i band

 

och minnen ilande framför

i bakvänd maskopi

 

Stå bi sin vän
Stå bi

Stå bi och sänd
en frihets fläkt, en varm

 

och öppen Giv

*

Lämnade Bersån och rämning
huset kruset ljuset  

bord; Oktavens vändning nertyngd

ner i 7an genom dur

och sen i mollens rymd

 

En full kontroll och nöjt Farväl

en ton av psalm, en ton från träl

 

En ton för Världens väsens On

 

ett Obs

och Kyriornas Tron

 

går viskande din ton
går trallande på mon

går vallande som hjon

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 194 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-05 04:53



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
Kärleksfullt till mormor. Vackert.
2010-08-05

  Catharina Edin
Mycket snyggt!
2010-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri