Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tredje kinden till?

   

Det finns de som ständigt vill

vända andra kinden till.

Men vi har ju bara två 

vad skall hända sedan, då?

Månne skall man blotta hakan

om den ursinniga makan

måttar en perfekt lavett

när det osar riktigt hett?

  

Och om någon riktigt stygg en

sänka vill sin dolk i ryggen

på min frånvända lekamen?

Skall jag bara säga "Damen,

här får ni en extra kniv

för att avsluta mitt liv!"

Inför slika, slemma dåd

bjuder Bibeln föga råd.

 

Själv jag anar att det bästa

är att göra som de flesta.

Följa känslan som är äkta:

Bättre fly än illa fäkta!

Skönare än slicka sår

är se till man inga får!

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-07 16:13

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
oooooooo vad långt du kommit - super! jag som fått sätta båda kinderna till och nu gått utan med två kratrar i nunan - skall odla den tredje kinden inför nästa kämpetag - tack nu blev det riktigt bra! Men kan du gissa var den skall växa?
2010-08-09

  © anakreon VIP
Till vännen Carl O:

Vi som vandrat genom livet
utan stöd av pansrad näve
har fått välja, det är givet,
slika motståndstankar kväve.
När man sparkat mig i grenen
har jag städse lämnat scenen.

Calle
2010-08-08

  Carl O Andersson
Att bättre fly än illa fäkta
man som regel nog kan ha,
men ibland man måste ändå mäkta
kämpa mot – om alla ting skall bliva bra

Också enligt Jesus måste tokigheterna begränsas,
och såg penninghandel som en styggelse
vilken bort från synagogors tomter och bebyggelse
omedelbart och utan misskund borde rensas

Tyvärr måste även nog en pansrad näve finnas
som med styrka kan stå onda ting emot
men . . . när hos Valan vår ödestråd ändå lär spinnas
kanske inte heller detta hjälper - Fan trot?
2010-08-08

  walborg
Kul att läsa. Bättre fly än illa fäkta. Man är klok om man tar de fighter som man vinner och låter resten passera, tror jag.
2010-08-07

  Larz Gustafsson VIP
Jesus ger mig aldrig rätt att döda någon.
2010-08-07

  Yrre VIP
Ja hellre jag springer! Mycket bra skrivet!! :D
2010-08-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP