Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om vi kunde försöka

Den vackraste visan är inte komponerad än

men den blir säker underbar

det är inte säkert att Du ännu har hittat Din bästa vän

vem vet – så mycket händer under livets dar


men det är inte säkert att kärleken håller livet ut

men man kan ju försöka att anstränga sig

det är heller inte säkert att allt blir som förut

det beror till stor del på Dig och mig



den vackraste dikten är än inte skriven

men någon gång så skapas den

den vackraste gåvan är inte given

men rätt vad det är så kan Du få den av - eller ge den till Din bästa vän


ingen vet heller hur morgondagen kommer att te sig

men vi kan tillsammans försöka göra allt till det bästa

för visst skulle det vara bra om alla började bete sig

bättre mot varandra, få bort hatet och ilskan,
och vi tillsammans kunde göra ett försök att börja älska vår nästa


© Ted Örnberg
2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 499 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-08-10 20:56



Bookmark and Share


  Maria T
När den vackraste dikten
blir tonsatt och någon vill
sjunga den då blir det
underbart vackert
Vacker bild
2010-08-12

  arja savela
"Den vackraste dikten är inte skriven"
Men den här dikten är bland det vackraste!
Kram
2010-08-12

  anits VIP
En mycket vacker text, man kan kanske
inte älska alla, men man visa varandra
respekt och ödmjukhet
2010-08-11

  Bibbi VIP
Mycken visdom här och jag tar speciellt med mig:"för visst skulle det vara bra om alla började bete sig

bättre mot varandra, få bort hatet och ilskan,
och vi tillsammans kunde göra ett försök att börja älska vår nästa"

En mycket angelägen önskan i en tid då kärleken hos de flesta kallnat.

Applåder!
2010-08-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Älska sin nästa
är metod att våga
testa, det kan ju sluta
med att det blir det
allra bästa man gjort...
Bra råd!
2010-08-10

  walborg
Underbart fint, Ted!
2010-08-10

  En strimma av guld
Vilka vackra rader. Så sunda tankar och fulla av visdom och som du så ofta belyser genom dina texter ödmjukheten. Tänk gåvan att få orden från en vän, det är en stor gåva.

Bilden är underbar och säger mig mycket om livet.
2010-08-10

  Eva Helene VIP
Vi kan inte alltid styra över vårt öde och inte ändra på våra medmänniskor men vi har ju makten i våra händer att ändra på oss själva och försöka bete oss så väl vi kan mot varandra.
Mycket fin och tänkvärd text!
2010-08-10

  Suzy med punkterna
Underbar uppmaning
2010-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP