Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En smula fiktiv berättelse - med en viss sanningshalt


Rund och glad

Här går jag på ålderns höst
och växer i färdriktningen, och har till och med bröst
min mage är konvex
och jag har enorma komplex

i ungdomens dagar så var jag muskulös
men just nu är jag muskellös
på grund av det som har varit gastronomiskt
så har min kroppshydda blivit nästan astronomisk

så nu är jag tjock
och har svårigheter att knäppa min rock
och magen hänger utanför mina brallor
för att jag inte ens hade fullkorn i mina frallor

så jag måste åter ut och motionera
så att jag kan komprimera
min kropp till det normal storlek, i första hand magen
men då måste jag promenera minst två mil om dagen

men trots allt är jag är glad ändå
för i min kropp så bultar det på
ett varmt hjärta, och där finns också en ödmjuk själ
så i grund och botten, så mår jag ändå ganska väl

men ännu bättre och hälsosammare för både min kropp och mitt hjärta
därtill min kroppsliga smärta
så är det nog dags att ta sig i kragen för min egen hälsas skull
för just nu är jag ganska stor och av kalorier ganska full



© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-08-13 20:40



Bookmark and Share


  Maria T
Promenera två mil om dagen
det låter vällldigt långt.
Kanske får det bli skidor till
vintern
2010-08-19

  Bibbi VIP
Jag kom också till denna punkt och valde för min del att börja simma i sommar som aldrig förr. Man känner sig nöjd efteråt efter varje pass.
2010-08-16

  arja savela
Nu fick du mig att skratta högt! Känns igen runt magen men jag har gått ner 7 kilo! Välbehövligt eftersom jag heller inte har växt på längden :D
Kram
2010-08-14

  Eva Helene VIP
Härlig text dethär! För min del är det tvärtom - den lite kurviga tjej som var jag har blivit en kvinna med avsmalnade former - så kan det också gå!
2010-08-13

  Redeemer
Störtskönt alster det här.
Visst är det gott med "kalorier". Personligen tillhör jag den kategori människor som nästan blir glad när jag gått upp i vikt. Har snarare problem med att hålla vikten uppe, än tvärtom!
2010-08-13

  anits VIP
Underbara rader som får mig att le
så igenkännde skriver du här, jag
vet att jag måste gå ner några kilo
men det är inte så lätt, när värken
och hjärtat ibland säger stopp, men
jag går, men inte så långt som jag
borde
2010-08-13

  Ingela Svenson VIP
Skrattar rart och lite rörande, ja vem behöver inte gå ner i vikt! Gillar!
2010-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP