Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allena

Ensam även idag
här sitter jag
och upplever en dag som alla andra, ingen olikhet
i min ensamhet

och grubblar och tänker, och min framtid den kan jag inte urskilja
jag vet att det finns ett ljus i fjärran – och att det innerst inne finns vilja
men jag sitter som paralyserad i min stol
och tittar på fördragna persienner, som släpper in en liten strimma sol

varför har det blivit så här
när det kunde ha blivit så där
mina tankar vandrar tillbaka i tiden
när allt var annorlunda, men nu är den tiden förliden

sitter allena och funderar på vad som gick snett
tänker på mycket vackert som jag hört och sett
under åren som var fyllda med glädje och upprymdhet
men kommer tillbaka snart tillbaka till nutid och ensamhet

när ska allting vända
ska något positivt hända
som gör att jag kommer tillbaka till livet och lusten
för nu har jag alldeles tappat musten

min tro är stark, men ensamhetens moln skymmer
alla prövningar skapar inte tvivel, men mina tankar rymmer
så mycket grubbleri att jag förhindras att tänka klart
men kanske kommer förändringens tid – men jag vill att den ska komma helst nu – eller snart



© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-08-14 12:14



Bookmark and Share


  Kerstin VIP
Många är nog de som känner igen sig här.
2011-08-05

  helenita VIP
"tittar på fördragna persienner"

känner igen...
känslan så bra beskrivet
2010-11-23

  aol
stå bakom dig en oerhört gripande livspoesi,
med just den där ensametkänslan som är
så oerhört tung, önskar dig solen min gode vän, aol.
2010-09-14

  Maria T
Innerst inne finns ju viljav
Plocka fram den och
öppna persiennerna
Kanske tittar en liten
solglimt in
2010-08-19

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen idag!
2010-08-16

  Bibbi VIP
Står med Dig i detta!
2010-08-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Oh ja den, som vet
hur man ordnar det
få till livet, som man vill
liten guldkant en stund
sen en god blund, men vem
vet, kanske snarare än snart
för Dig lyser solen klarare
än klart, det jag hoppas och
ber om för Dig... Inte kan väl
Vår Herre säga nej, när jag ber
för Dig och inte för mig... Det sägs
ju när man ber för någon annan
det är då det ordnar sig...
2010-08-14

  Suzy med punkterna
Både tänkvärt och berörande...kramen
2010-08-14

  Eva Helene VIP
Du vet att det finns ett ljus i fjärran. Jag hoppas och tror att det ska växa sig allt starkare . . .
2010-08-14

  anits VIP
Mycket bra skrivet, känner så väl
igen mig i dina rader, det gäller att
ha tålamod, men det är lätt att säga
för den som inte vet hur det känns
och hur man upplever, det man går
igenom varje dag

tänkvärda rader
2010-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP