Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hommage till Hippokrates efterkommande

 

 

Tack, vetenskapen, för de lämpor

som lindrar min ålderdoms krämpor

och för alla de mediciner

som gör att mitt leende skiner

så tillfredsställt och även brett

var gång som jag ser min dosett.

Jag slipper se ut som en skvader

på anbefallda promenader.

Jag tillagar mat som är läcker

trots att den magsmärtorna stäcker.

Jag tar ett glas vin som kan döva

och rentutav smärtorna söva

och sover var natt som en iller

med hjälp av ett antal små piller

och vaknar sen, pigg som en drever

och tackar försynen. Jag lever!

 


 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-14 14:33

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, vad vore livet utan dessa glädjepiller!;)
Fast jag hoppar över mitt idag. Fick ju glädje av din härliga dikt!
2010-08-14
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP