Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oväntade rörelser

I

Fukt och rökfyllda tomrum
finns bland huvud av utspänd hud
Vi rör oss långsamt för att inte störa
Suckar längtar
Men vågar aldrig det orörbara röra
Hud möter lena vattnet
Omrör innanför det orena röret
Hastigt bland vindarna de tomma suckarna
De rossliga rösternas väsande ton
Långa armar omfamna tusentalet kroppar
I en långsam dans
Är de frisläppta finns bara tjocka pannor
Bakom den en vidsynt plan
Inuti ord bloss och imma

II

Hett Hett
Sår i gommen
Pling
Metallens lodräta kant mot
keramik
Inte - känslan
Bitter - glad - känslan
torka bordet med
jag – har – sett – dig – förut - tanken

Klunk Pling
Haha
Insisterar
Visst är det så – orden
Frusna muskler är i omlopp nu
strejk för en trivsammare arbetsmiljö
Också dina stjärnklara
Surmulna saltbeströdda solstekta
servettorkade seriöst sjuka
ja du ur en högtalare i ett höger – hörn
Läder mot svettig hud
Obekvämt oförenliga
men förenade till trots

Klunk
Hett Hett
Sår i gommen
För det funkar ju med material

III

Mot den gröna väggen
Ord som guppar - fram – tillbaka
Studsar likaså
På en balkong satt du
tittar på bergen

Stödord
20 minuter
ovan kaffeförtärare
abundans
du är bäst – meningar

Är vi en påse med okänt innehåll
men ändå så väl blandade som mjöl och bakpulver
alltså inte samma innehåll utan varandra
Kondens mot en glasruta
Det är isen som smälter orden som töar fram

Kräk
Spott
I ditt konturstarka ansikte




Fri vers av inbundet
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-17 14:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

inbundet
inbundet