Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man kvinna och liten varg


Man

Du byggde broar
så att människor
skulle kunna
lättare
mötas

Du satte
skepp i hav
att segla
strävande
efter kontakt

Du byggde
flygfarkoster
att förbinda
kontinenter
med varann

Du sådde
på marken
och skördade
för att ge föda
till jordens barn

Du byggde hus
som gav
mer värme
än grottans
kalla fukt

Du skrev poem
och sånger
att hylla
din moder,
din kvinna
ditt barn
och vår natur

Du sökte
och upphörde aldrig
att leta
efter gåtor
och sådant
att besvara dem med

Du vill beskydda
och bevara
förbättra
för människan
och djuren

Du vill
skydda och
värna livet
Du vill rädda
allt som räddas kan






Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-16 20:07



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Svårtolkat det här. Om det är ironi eller om det ger oss 'vanliga' (eller ovanliga?) män en viss upprättelse, vi som inte vill något annat än jämlikhet.
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)