Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förvalta det du lånat.


för bön ( tisdag i ett evigt )






säg, vad gör jag då. när där aldrig mer kommer att
vagga en kvinna över röd savann och acacian bara är
på bild i en hall i ett hus i en stad i ett land som inte
längre är.


gud, säg mig vad gör jag då.
för jag räds att inte veta.


när staden blev havet och regnet är hotet
och då barnet alltid föds för litet.



när grusväg inte längre finns. och när ord bara skrivs
och aldrig talas och när bryggor till nätter inte längre
byggs.
när gammal hand inte längre hålls och då det glömts
hur näckrosdahlia faktiskt kan dofta.


gud, du måste visa mig hur jag gör då.






när gruvor blir en mans enda hopp, och hoppet blir
overkligt och då en kvinna kan vänta en livstid och
mer. säg, vad gör jag




när vassen vid kanten till sjön förlorat sina rötter
och jag inte kan ge mina. gud,
säg, vad gör jag då.













Fri vers av lyckeli
Läst 478 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-08-17 22:01



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Enastående!
2010-10-30

  Anna*
Enormt berörande text om det innersta ropet som aldrig förblir obesvarat. Många snygga formuleringar som gör denna text värd applåder och bokmärke.
2010-09-21

  Bobby
"vagga en kvinna över röd savann och acacian bara är"

Oerhört vacker rad!
2010-09-05

  Regular
Fint skrivet och med en ton av ärligt sökande efter svar
applåd
2010-08-25

  Lars Hedlin
Själadjup....
2010-08-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
När människor inte
håller, det vet ju vi
hur det kan bli, men
om inte Gud håller
vilket bud skall vi
människor hålla
oss till då...
2010-08-18

  Aisha VIP
en starkt berörande text....
jag känner frustrationen....och vanmakten...
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli