Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rep

Om man tar två rep
och knyter ihop dem
med varandra på mitten
av sig själv
Så får man väl
ett snörliv
och man
vill ju inte gärna
förlora byxorna
innan man hunnit hem
Gunnar Sträng
hade både hängslen
han och rem
Det kan man
ju tänka på
så här i
valtider

Och är det inte rep
utan läder
exempelvis
så blir det väl
en livrem
Bra att
också ha
på mitten
av livet

Klänning kan man
förstås istället bära
Om man bara
har bra
axlar
Den kan gå
att axla då
(Skärpt kan
väl man
som kvinna
ändå inuti
bli)




Fri vers (Modernistisk dikt) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-19 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)