Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets gåta

Den stora gåtan är livet
och allt i det är så mycket värt
men man ska aldrig ta något för givet
det har jag under åren mig lärt

att ta dagen som den kommer är något att tänka på
och försöka känna tacksamhet för det man får och har fått
kanske prova på något nytt ibland, hitta nya vägar att gå
och inte fastna i samma fotspår där man så många gånger tidigare har gått

en del får inte vara lika friska som andra
och livet kan för många kännas orättfärdigt
men var och en är unik, vi kompletterar alla varandra
så oavsett vad, så ska alla behandlas lika värdigt

livet är en gåva, och den är stor
det är en skänk som vi ska vara tacksamma för
och för varje dag som livets frö gror
så blir vi flera erfarenheter rikare, tills den dag vi dör

så fånga dagen i varje ögonblick
och lär Dig ordet ödmjukhet
och var glad att Du finns och att Du fick
födas till detta mirakel, så visa därför stor tacksamhet



© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-26 20:42



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackra och tänkvärda rader
att fånga dagen och vara ödmjuk
är nägot som är viktigt, liksom att
respektera varandra för den vi är
2010-08-26

  Suzy med punkterna
Ja att lära sig vara ödmjuk tror jag är en stor vinning...både för en själv som för andra.
2010-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP