Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EU-kommissionen vill veta vad det finns för vetenskaplig grund för den kontroversiella svenska licensjakten på varg i januari. Kommissionen kräver in en lång rad svar av svenska regeringen. (DN 26/8)




Vargen och jägaren

 

Vargen löper i djupan skog

jägaren vänder sin mössa.

Vargen dröjer där höken slog

jägaren riktar sin bössa.

 

Vargen känner ett plötsligt hot

jägaren svettas av iver.

Vargen lyfter sin vänsterfot

vittrar nog jägar'ns retriever.

 

Vargen flyr bort över stock och sten

jägaren, den idioten

snubblar och faller över en gren,

skjuter sig själv i foten.

 

Vargen fick sig en kvällspromenad

jägaren fick sig ett lyte.

Viltvårdaren blev munter och glad 

för sådant ett kristeligt byte!

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-29 10:18

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Elwania
kul text
Hörde babyface eller Reinfeldt uttala sig om vargjakten då patronpartiet hade fått sig en åthuting av naturvårdsverket
_han sa att värmlänningarna och masarna stödde dom
då det gällde att skjuta ut varg.........
och han var övertygad om att så gjorde hela svenska folket

karln är ju inte i sina sinne fulla bruk
men nu ska han UT
2010-08-29

  lilla t
*drar på smilgroparna* Jag älskar vargar är därför jag har en Alaska Huskey :)=
2010-08-29
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP