Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En lita västkustvals, vet la du!




Snipan, ännu en tonsatt Göteborgsvits

 

I skuggan av en lummig ek
i höjd med Vita Bandet
Sa Kal till Ada: ”Det är dags
för mig att lämna landet!
Jag tar en båt på värmen
och skall spara varje slant
II: Sen gifter vi oss äntligen,
ja de e faktiskt sant! :II

”Du e la söt”,  sa Ada
de e gôtt å va din flamma
och även jag skall börja spara
pengar meddetsamma.
Och Kal tog två års hyra
som matros hos Transatlantic
II: I Majorna gick Ada och
sjöng ”Isn’t it romantic” :II

Vår Kal, som förr i fjärran land
besökt en massa famnar
blev troget kvar ombord på båten
uti alla hamnar.
Och när han mönstra av,
det vill jag verkligen betona
II: så var det med en bankbok
där han sparat varje krona. :II

”Se här”, sa Kal, nu har vi faktiskt
skäl att vara glada!”
Och överlämna’ full av stolthet
bankboken till Ada.
”Nu tycker jag att vi skall ta
kontakt med sjömansprästen
II: å snacka med din morsa för
hon ordnar säkert resten! :II

Med spänd förväntan tjuvtittade
Ada nu i boken
och blev av ren besvikelse
rätt avlång uti snoken:
Inte mer? Å en så stor båt?
Det kan jag ej begripa!
II: Jag som har fixat en halv miljon
med min egen lilla snipa! :II

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-31 11:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
hahaha den snipan gick inte av för "hackor"!!
UNDERBART!!
2010-08-31

  lodjuret/seglare VIP
Usch då, han skulle förstås ha kommit hem med gonne orre som en extra fjäder i hatten efter att ha vittjat 'ripa på ripa' i främmande vatten. Du skriver och hittar på som den värste 'Lasse Holm' eller kanske den store 'Povel Ramel'...
2010-08-31

  walborg
Oj då - en anakreonsk ädelknorr!
2010-08-31

  Algotezza VIP
Gött mos!
2010-08-31
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP