http://sv.wikipedia.org/wiki/Svampar

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(coupulating mushrooms) (fångat på bild av undertecknad) http://sv.wikipedia.org/wiki/Svampar




Höst i mitt kylskåp (Automne réfrigérateur)

Idag
när jag öppnade mitt
kylskåp
Så hade de bruna,
ekologiska kastanje-
champinjonerna, 1:a klass från Holland
och de gula
kantarellerna från den svenska skogen
Parat sig
med varandra!

Jo, det är sant

Liksom två och två
låg de där
par om par

Det såg så vackert ut
trots kylan
Och ljust blev det ju
blott då jag kikade in

Nu väntar vi bara
på tillökningen
förökningen
nedkomsten
uppkomsten

Jag tror att det kan bli
trattkantareller!
Om man har tur

Ja, jag hoppas på det
Väntar med stigande spänning
och tilltagande aptit.


(101002)





Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 548 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-04 19:28



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Leendeframkallande rader. =)
2010-10-05

  Tillbringaren VIP
Söt=)
2010-10-05

    ej medlem längre
En fanfar för
de lyckliga
spelas nu på
svart trumpetsvamp!
2010-10-04

  Bibbi VIP
Verkligen en rolig text.
2010-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)