Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten visa som kommentar till de senaste veckornas händelser. Melodi: Maskeradbalen, av Lennart Hellsing




VALVAKAN

Jag skulle gå på vaka

inför valets stora kval

kanske ta en liten kaka

och en räka utan skal

 

Först gick jag upp till Monas

går det bättre där än sist?

men utan att förvånas

lider hon av röstebrist

 

Bättre så hos Reinfeldt

det skall va´en moderat!

de kommer som en ångvält

Alliansens apparat

 

Se, Ohly vägrar vippas

med en Sverigedemokrat

men hellre blek förbittras

än med Jimmy ta ett prat

 

När natten dagen hittar

är jag fylld till magens rand

med räkor, vin och snittar

och ett nytt, förändrat land




Bunden vers (Rim) av Fredrik Stillesjö
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-03 21:31



Bookmark and Share


  Anna*
Dagens första riktiga leende =0) Tack för det!
2010-10-04

  Junitvillingen
Denna text känns som en frisk fläkt efter höstens katastrofresultat av valet...finns både humor och underfundighet här - blandat med allvaret...men på ett sätt som gör att t o m jag som är "riktigt röd" och besviken efter valvakan kan dra på munnen - och det ordentligt. BRA Fredrik!!:-)
2010-10-04

  ULJO
Härligt driv och humor.
2010-10-04

  anits VIP
En härlig och rolig text
2010-10-03

    ej medlem längre
Haha :-)
Underfundigt och kul!
2010-10-03

  walborg
Riktigt kul text. Tack. :-)
2010-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö