Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man kan skoja om allt, har just närapå skrattat ihjäl mig åt en komiker på scen i en grann kanal som heter något med komedi. Jag funderar på att skaffa mig en helt annan sorts cykel än den jag har, kanske en av mer periodisk art.


Jag skulle aldrig lita på sjömän och andra snedseglare






Tänk bara på språket ombord på en båt, på ett fartyg.
Poetiskt värre.
Dikt babord, dikt styrbord.
Golvet är inget golv utan heter 'durk'.
Allting ombord har helt andra namn än man benämner saker på landbacken.
Som ur en fantasyroman eller en sci-fi-serie på teve.
Till och med i rymden heter farkosten 'skepp'.
Stället man styr ifrån heter 'bryggan' och när man vill att folk skall resa sig snabbt från var man nu sitter och äter, sover eller skiter någonstans så heter det 'alle man på däck' eller mer militärt sett 'klart skepp'.

Om ett skepp inte är klart skulle jag aldrig låta det få lämna hamnen.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-10 00:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jo, men sextanten ser man även på landbacken, fast där går hon visst under andra namn, liksom hennes manliga motsvarighet.
2010-10-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst ett helt
annat språk...
Gippa!Byssan! Glas!
Skott! Natta däcket!
Och förr användes:
Sextant!
2010-10-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP