Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bångstyrig kalv

Vi skulle vårsläppa kalvar

som stått instängda

i kättarna hela

vintern och

bland dem fanns en bångstyrig:


som trots att dörren ut till vårsolen och ängsbetet

stod vidöppen, och vi gjorde allt

för att vägleda den ut, tog den en annan väg och höll

på att slå sig fördärvad på det hala underlaget, när

den - för att undvika dörren ut till frihet - hoppade över

en stängd halvdörr, som också fanns där..

kalven hoppade över halvdörren och kanade

med huvudet före i motsatta väggen:


för att undvika att komma ut i frihet;

ut till solljuset och våren..




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-23 09:44



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Jag tackar för två fyndiga kommentarer, värdiga poeter! Mvh S-E
2010-10-23

  Larz Gustafsson VIP
En sorts kalv-inism som är skadlig.
2010-10-23

  Lavinia Röd
Metafår....
2010-10-23

    Sven-Erik Sköld
För sådana som inte förstår sitt eget bästa; det Gud vill med deras liv, utan bångstyrigt stretar emot, sig själva till fördärv. Tack för kommentaren! S-E
2010-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld