Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att vara fröken Duktig




Den osynliga men berömda

Det var liksom aldrig meningen

jag trodde jag var rätt

att det inte fanns något annat sätt

att vara, att finnas på

Jag vet att det låter klisché

men vad vill du jag ska säga?

Jag kanske föddes med den

en barnslig version av den

en sparkdräkt

En fröken duktig dräkt

 

Jag åstadkom mycket

på väg in i den berömda väggen

jag bidrog till maskineriet

människor blev glada

chefer tillfreds

jag var behövd

duktig och pålitlig

 

Men sedan tog orken slut

och plötsligt mindes jag inte

vad som var meningen med allt

och jag fann inga lösningar

på de minsta av problem

jag var stressad

mitt hjärta slog dubbelt

även i viloläge

 

Och jag tror inte att det var någons fel

kanske föddes jag med detta

viljan att vara duktig

vem är jag om jag inte presterar?

Det var liksom aldrig meningen

att jag skulle slå pannan

i den där väggen

den berömda men osynliga

väggen

 

Och ändå gjorde jag det

 




Fri vers av Bevingad
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-25 11:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh, du satte ord på mina känslor. Fast för mig var det redan i gymnasiet den där förbannade väggen kom farande med full kraft. Men tack! Den här var det en lättnad att läsa faktiskt, att någon kunde få ner just det i skrift.
2010-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad