Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT LANTLIV


Det är hårt att
vara bonde idag,
vilket det alltid varit.
Men nu får du knappt
en sikin för ditt gnet.
Ett torp på landet
med egen brunn
och vit är var knut,
det drömmer man om
lite då och då.
Det är så svårt att förstå,
ty det behövs nästan
alltid två bilar.
Du har fått det du 
drömt om, men till
jobbet är det så långt.
Och ibland kan det bli
så svårt att välja.

Det är hårt att
vara bonde idag,
vilket det alltid varit.
Men nu får du knappt
en sikin för ditt gnet.

Ett torp på landet
med egen brunn
och vit är var knut,
det drömmer man om
lite då och då.

Det är så svårt att förstå,
ty det behövs nästan
alltid två bilar.

Du har fått det du
drömt om, men till
jobbet är det så långt.
Och ibland kan det bli
så svårt att välja.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-31 12:00



Bookmark and Share


  Jaseph
Vardagsslit och ambivalens. Men nog är det fint på landet.
2010-10-31

  Larz Gustafsson VIP
Röstar du på Maud?

Hellre nåd än Maud.
2010-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar