Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ICKEVÅLD


Sitter på en filt
i parken
lyssnar till
gitarr
Ljuvlig Cavatina
folk som går förbi
stannar och lyssnar
hundar nosar
fattar ingenting
joggfolket
tar en sekunds
paus fast dom inte
vill erkänna
ryttare byter växel
från trav till skritt
Vinden ljum och tonen
ljuv och blomdoft
stark och här är
gudagott att vara
i bellmansk djurgårdsfrid
ickevåld i perspektiv
Sitter på en filt
i parken
lyssnar till
gitarr
ljuvlig Cavatina
Folk som går förbi
stannar och lyssnar
hundar nosar
fattar ingenting
joggfolket
tar en sekunds
paus fast dom inte
vill erkänna
Ryttare byter växel
från trav till skritt
Vinden ljum och tonen
ljuv och blomdoft
stark och här är
gudagott att vara
i bellmansk djurgårdsfrid
ickevåld i perspektiv




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-05 12:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Eja, vore vi där...
Tusenårsriket samt nya himlar och en ny jord.
2010-11-05

  Jaseph
Tänk, vad en gitarr kan göra!
en härlig berättelse ur livet
2010-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar