Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

länk ( från en bara-personal )







I hans hand stod att läsa, inte i värmen
för den fanns inte längre kvar
, men i huden, om de furor som rest sig meter
och där stod om eldarna som varit

där stod om kärlekar som hade svept förbi.
i hans tunna andetag hördes höstar andas
och sägnen om brunnen vid vägen

där det sades att pojken legat död
i hans icke-ljudande röst

hördes en vädjan om att höras

[ det ljuder liv från korridoren,
härinne sinar ett genom tunna lakan
så vi låtsas inte höra ]


i hans ögonblick finns ett liv samlat


inuti

och det är värt mer än guldet
i mormors finaste ask
andas ditt sista in i mig, för jag tror att jag behöver





liv








Fri vers av lyckeli
Läst 538 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-11-10 09:28



Bookmark and Share


    Tommy T
wow, detta måste jag läsa ett par gånger till
2010-11-16

    vilgot hellros
väldigt bra detta
2010-11-16

  Baystream
Bravo. Bravo. Bravo.

Du knyter en knut i mina lungor.
2010-11-11

  Lena Själsöga Keijser
Vackraste

jag har vandrat in i dina två "sista"
du skriver
ja, liv

skönhet i det vilket är
tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2010-11-10

  Gunnar Odhner
I din dikt finns också mycket samlat, insikt, solidaritet, medkänsla. Stort hjärta.
2010-11-10

  Yrre VIP
Ord som berör hur du skriver så väldigt bra!
2010-11-10

  Bjarne Nordbö
Dagens bästa läsning.
2010-11-10

  Ewa Åkerlind
Tack!
Personalen är inte bara
de är änglar...
2010-11-10

    Tea Alex
Åh helt underbart!!!
2010-11-10
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli