Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU

Skapa något nytt
låt de dystra tider som flytt
gömmas djupt i ditt minne
och ge Dig själv en chans, minns glädjen som var i Ditt sinne

i annat fall väntar fortsatta enformiga dagar
där du genom stunderna springer och jagar
och försöker hitta en lösning som kanske redan finns
en som gör att de nedstämda stunderna övervinns

tänk positivt eller försök i alla fall
allt behöver inte skapas efter någon mall
var bara Dig själv, för Du är en människa, genuin, som alla andra
och har samma rätt att vandra

på samma väg som alla andra, även med de som tror sig vara
tyvärr så finns det en ganska stor skara
av dessa kverulanter
griniga gubbar och sura tanter

med en åkomma som kallas avundsjuka
hårda i sitt sinne, manipulerande och inte det minsta ödmjuka
som tror sig vara förmer än både Dig och mig
men det är bara något som de inbillar sig

ponera att de någon gång kunde visa lite av sin kärleksfulla sida
utan att bara gå omkring och såra med ord för att få folk att lida
visa lite ödmjukhet mot sin nästa och en aning respekt ibland
och kanske lägga till ett leende och en utsträckt hand

Lev kärlek, ömsesidigt, var rädda om varandra
och upptäck de gåvor var och en har, ingen är lik den andra
för i dessa dystra tider behöver vi fred och samarbete, kvinna som man
för "det är olikheterna som gör att vi behöver varann!"


© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-11 20:36



Bookmark and Share


  arja savela
Det sista stycket älskar jag-så väl formulerat!
Kram
2010-11-19

  aol
en stark uppmaning till avunsjuka människor, att bli snälla, bra skriftat vännen
2010-11-16

  Maria T
Så fint du skriver
Minns glädjen
Skapa något nytt
2010-11-14

    maija tuori
Bra skrivet ...så ödmjukt gick direkt i hjärtät..Du påminner oss
alla .som Herren har sagt "Älska din nästa som dig själv"
eller "om din vän vill att du ska gå med henne en mil gå två "
2010-11-12

  anits VIP
Mycket kloka och tänkvärda ord
skriver du här ord som berör
2010-11-12

  Eva Helene VIP
Så kloka ord du har formulerat här!
2010-11-12

  Bibbi VIP
Så otroligt bra skrivet och formulerat.

Det säger bara "ja och amen" inom mig till denna förnämliga text.

Massor av applåder!
2010-11-11

  En strimma av guld
Rätt. Att finna glädje är att kunna glädjas åt andras framgångar. Tänk vilka enkla medel det finns till att vara en kärleksfull medmänniska. Bra skrivet som alltid.
2010-11-11

  Suzy med punkterna
Fin uppmaning
2010-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP