Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ps 126:5 "De som så med tårar, skall skörda med jubel" Hag 1:2 "Så säger Herren: Detta folk säger: Än är inte tiden inne, att Herrens hus byggs upp. Men Herrens ord kom till Haggai, han sade: "Är då tiden kommen för er att själva bo i panelade hus?"


Skördefältet

har vitnat till skörd

medan skördemännen

bygger på sina hus och odlar

blommor och buskar i sin trädgård


grillar på sina uteplatser och väljer ut bästa

designers och formgivare för sin inredning

och sina möbler, andra gör liknande

fast enklare och ledarna samlar

inte skördemännen till bön

och skördearbete


de har satt sig själva på skolbänken

för att lära sig mer om Guds

rike..




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-12 20:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Mitt hus är fullt
men fälten är öde
Vem ska gå att skörda dem i dag?
Skaran syns så mätt
vid de överfyllda borden
men ingen till fälten går ut"

(P-A Imsen)
2010-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld