Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Almsjukan

Almsjukan, svartmöglet
vaskade kattögats renhet
till svärta

Pulsåderns åmynning
loppet beseglat
vid snöret har grenarna
kvistats ikull

Den rensade slyn
och det renande badet
i källfuktens vagga
blev saltet i dyn


Almsjukan, mjältbranden
blekhetens penna
i ristade block

I vanhelgat inkråm
förspillt och försmått
stinker våldet
och slakthusets rädsla

Och den renaste hy
som pressade hågkomster
veckar sitt ansiktes fåror

vid grinden







Fri vers av Litorina
Läst 335 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-13 03:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina