" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

".. jo, så är det nog.." sa hon den där Svartna till småfåglarna som nyfiket snedbligade på hennes händers fingrande "så är det nog..." medan hon påtade vidare bland rötterna..




över kullen

 

 

...och så skrev han historia i hennes liv

*

klockan sex noll sex

 

trots att hon Svartna hade vägrat vara fast

i Kärlekens dunkla skuggor

där granarna varit hennes skydd

 

från alla hot och bländande avslöjanden

*

när livet före gav henne Allt

och hon visste

 

det var en ny Resa med samme

*

Han som kom över Kullen

*

Han

 

som satte sig på knä mitt emot

tog hennes händer

såg in i hennes ögon

 

halvskuggade av eklöv

vajande i en bris som doftade havssalt

från bukten bakom kullen

 

och sa:

 

Jag kommer när du kallar på mig

*

...och så läste hon hans Historia

*

den dagen

den morgonen

 

då eken tappade sitt första ollon

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-15 06:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri