http://www.youtube.com/watch?v=DT-iMTlXfpI&a=GxdCwVVULXef84xawMa1bC1fJRHHgQIr&list=ML&playnext=1

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://www.youtube.com/watch?v=DT-iMTlXfpI&a=GxdCwVVULXef84xawMa1bC1fJRHHgQIr&list=ML&playnext=1




Renovering

 

**

när vi golvade väggen
satte golvlisten högt log hela rummet

i tid av brutna mönster

strilar solsken

 

steg planken upp mot fönster
sjunkande genom golv

skumt är sinnets önskan

allt nytt
igen

upp över väggarna

ådringebad och glasglimmande
trä mineral

vrängda rum

tanken bottnad
i träets växt

strimmande strömmar
trävackra drömmar

 

dumt att riva rötter
med grönska i varje fönster

rimmade med sirlande
grönljus rinnande

klaga sin längtan
vilad trängtan efter lugn

rofyllt innan

 

taklagsfestens famla efter framtid ramlar
genom livets skrämda gamla minnen

får liv igen

och Dansa mig Du
som dimmors virvel

 

när månen däljs över topparna

 

reser sig från dåtid
åter krängande kraft

daga

 

lånen i kärlek åter
fånen i skulden gråter

låter livet leva

som Saga i Sinnens Sannings Sorg

 

 

Golvets hämnd

 

Träets Borg
i resning

 

Fåfängans Fort

**

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-18 22:24



Bookmark and Share


  Kjell A. H Lundin
Hallå Vännen!

Jag blev så fascinerad av din text och började leka med den.
Begick jag ett brott mot dig? Kunde inte låta bli, förlåt...!


"Renovering

när vi golvade väggen
satte golvlisten högt log hela rummet

i tid av brutna mönster
steg planken upp mot fönster

sjunkande genom golv
allt nytt
igen

trävackra drömmar
med grönska i varje fönster

får liv igen
låter livet leva

i resning
Fåfängans Fort"



En varm kram!
Kjell
2010-11-19

  Ulf D VIP
Fint slut på denna "Fäfängans Fort", vilket får mig att tänka på att ett hus är inte alltid ett hem.
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri