Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåt för snön

Hon glittrar
som stjärnor på svart himmel
i brist på solljus, ångestbarnen fnittrar
Bygg ihop mig igen, del efter del
pusselbitarna håller du redan i din hand
det är inte mitt fel, jag är inte hel
ett ensamt sandkorn på din strand

Medan vi faller,
ser du mina ögon glänsa?
Har du termit som svar på mitt järngaller,
en psykedelisk drog för att själen rensa?

Förlåt för att jag är som jag är
förlåt för tyngderna du bär
Förlåt för ingenting, förlåt för allt
förlåt för att allting har blivit så kallt
Förlåt för vintern, förlåt för en försvunnen sol
förlåt för allt som jag sa i fjol

Men älskling, det är bara du och det är bara jag
vi ser dag där det är natt och natt där det är dag
Räcker jag till eller är allt bara en önsketanke,
kan allting faktiskt börja om?

Förlåt för att jag gripit tag i ditt hjärta,
jag behöver hela dig för att vara hel
Dela med dig av din smärta,
att jag vill hjälpa är inte ditt fel

Förlåt för kylan jag en gång gav,
förlåt för att jag trodde jag grävde min grav
Förlåt för att jag sprang härifrån
förlåt för att vi aldrig blev som dom
Förlåt för lyckan, förlåt för gåvan
förlåt för att jag sett dig som en dröm från ovan

Förlåt för kylan, älskling, förlåt för den frusne sjön
Förlåt för frosten, älskling, förlåt för snön.




Fri vers av La Nausée
Läst 475 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-26 03:00



Bookmark and Share


  Saru
Vackert!
2012-04-10

  jaghetersara
ibland känns rim så onödigt, men här kändes det naturligt. fint!
2011-01-02

  fröken ingenting
Har jag sagt att jag älskar dina ord tillräckligt många gånger än, frostprins?
2010-11-28

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbar poesi..finns så mycket att ta till sig. Titeln är strålande för detta strålande mästerverk. Älskar denna dikt..sparar o läser igen/B
2010-11-26

  Karl-Bo Lundstedt VIP
applåder...
kunde vara jag själv
eller "någon" annan
som skrivit denna superba text.......
Men nu var det Du, och Du gjorde det med bravur...
Stark medicin....


kb
2010-11-26

  helenita VIP
rakt in i mitt hjärta gick texten!

"det är inte mitt fel, jag är inte hel
ett ensamt sandkorn på din strand"

Mycket bra skrivet!
Applåder
2010-11-26
  > Nästa text
< Föregående

La Nausée