Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jämtgärd







Genom

rådjursskri, råmande vargavintrar
genom bloddropp, släckt hunger i djup skog
korsandes mörklagda
ännu inte bottenfrusna vatten

löpandes otrampad mosse
drunknandes dy i sakta mak
träffandes stjärnakropp

fallandes årstider gåendes baklänges
längtandes huden
från någon med samma repor
vallandes åkrar, gulnande

av fattandes regn
doftandes det blodröda
i vallmon prydandes ängen
mot gärdesgården

hittandes luften i en morgon
just innan tiden startar igen
släppandes den som var inom dig

andandes någons svett
bakom lin, bortom tyg
som dansar genom fönstret

glömt att stänga



, hörs inte din gråt, Mervii














Fri vers av lyckeli
Läst 413 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-11-30 21:21



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Bakom lin bortom tyg, som du har orden. Förunderligt!
2010-12-01

  Ola Rydberg
Stark kraftfylld poesi
gillade
mycket blandannat
(doftandes det blodröda
i vallmon prydandes ängen
mot gärdesgården)
2010-11-30
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli