Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG FRYSER SÅ









köldgrader fryser ned våra människokroppar
leder gnager mot skelett ömmar för kylans,
envishet

midvinternatt kall stjärnbeströdd svart himmel
mina ben går medan kylan tränger in under min.
hud

kylan möter mig i mitt hem golven är kalla jag tar
min varmaste fleece tröja med dragkedjan kylan,
gräver

hål i år är jag ej vän av vintervit snö som knastrar
under mina skor min kropp tål den inte den vill ha,
solens

värme som genskjuter min kropp med värme och
kärleksfullhet is vinternatt jag vill inte ha dig här,
flyg

iväg med mina vingar bort till varma breddgrader
där träden blommar och gräset är grönt dofterna
samlas i min näsa jag kan se havet om jag kisar
långt bort hör jag måsarnas skräna drömmen om
vår och sommar kommer aldrig att,
försvinna




Fri vers (Fri form) av Fånga dagen
Läst 341 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-12-01 00:01



Bookmark and Share


  Tommi Wilhelmsson
Klockren asså ..
kollat in min senaste då ?
kramis // Tommi
2010-12-07

  Nanna X
här passar form och innehåll verkligen ihop! som en kall hand ie vante i vinterkylan...
2010-12-03

  Larz Gustafsson VIP
Våren är verkligen efterlängtad. Men en sak är säker: För varje dag som går kommer den närmare. Trots allt.
2010-12-01

  Eaglemountains VIP
Grattis även till en välförtjänt plats bland de fem uppmärksammade!!
2010-12-01

  Eaglemountains VIP
och längtar dit ...
2010-12-01

  Eaglemountains VIP
Vackert skrivet - man riktigt känner kylan - jag älskar också sommaren och värmen ...
2010-12-01

  Anna*
Kylan gör ont och är jobbig. Jag längtar efter sol och värme, verkligen.
2010-12-01

  Lotta Eng
Jag känner detsamma längtar till sol och värme.
2010-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen