Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lotte Rosenkilde: Äppelmosaik, 2010, föreställande Brage och Idun De två härrör ur den fornnordiska mytologin Brage ansågs bära stort skägg och avbildas därför oftast så. Dock ej här, vad jag kan se. Men det gör ju inget


~Brage~

Brage
så vis
med din
lyra

lyriskt
skaldade
du

Med så mycken
kunskap om
konsten
historien
o
poesin

Ordets
vältalighetens
Skaldekonstens
gud

~~

Brage
betyder
Den ypperste, den främste
~

Idun
mötte du
med sin korg
Fylld av äpplen
som bjöds
för evighetens
skull

Kunskapens
eviga ungdomens
Kärlekens
gudinna

~~

Idun
betyder
Att förnya naturen
~

*
*
*




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 1135 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-17 18:17



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fina rader. =)
2010-12-20

    hver=gufa
Í iðunni Iðunn leikur
lof um brag
Bragi er skegglaus og bleikur
við iðulaust iðandi haf.
Lofið er lifandi leikur
venus stjarna val.
2010-12-18

  L Patrik W Johansson VIP
Sånt här var jag inne på förr vikingaby som man bor i och allt

minns Birka utgrävningarna borde ju gå att göra a la Time Team nu (Tidsresenärerna på kanal 9) med scanner av ytskikt innan man gräver

böcker o bilder kan man däremot gräva i själv uti sitt lilla bibliotek

Be well,
LPWJ
2010-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)