Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET SKINANDE VITA LINNET

jag köper svarta jeans på klädpiraten

de håller väl en månad eller två

och hushållspengarna ska gå till maten

så kläder får jag köpa då och då

 

den klädnad som jag får ska aldrig nötas

man sliter inte ut en sådan skrud

en gång ska alla rättfärdiga mötas

draperade i härlighet från Gud

 

 

kavajen har sett sina bästa dagar

och mannen som bär upp den likaså

det blir slitage på ärmar och på kragar

en urtvättad svart skjorta blir så grå

 

 

den klädnad som jag får...

 

allt här är underställt förgängligheten

och hela skapelsen ska nötas ut

men slutet för den vanskötta planeten

blir början till en frid som ej tar slut

 

 

den klädnad som jag får...

 

 

LARZ GUSTAFSSON    13/8 2010

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-12 19:24



Bookmark and Share


  mare VIP
Den eviga klädnaden...alltid ren, skönt att slippa tvätta :)
2010-12-14

  anits VIP
Mycket bra skaldat med många
fina rim som du gör så bra
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP