I sin fariseiska nit glömmer man 1 Kor 1:26-27

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I sin fariseiska nit glömmer man 1 Kor 1:26-27




FRUKT OCH TUKT

tjäna Gud

det är för somliga

bara de

som är fullkomliga

vänta alltså

tills du blir perfekt

annars får du

aldrig nån respekt

ingen plats för

filistéerna

bland de stolta

fariséerna

klart att Gudsriket

har en elit

de som bär mest frukt

kan räknas dit

där finns

självutnämnda vingårdsmän

stf för själve Frälsaren

lever du ett

rent och heligt liv

kan du slippa

vingårdsmannens kniv

hålla måttet

det är a & o

finns det längre

nåt behov av tro...?

människorna

är sig själva nog

i ett månlandskap

där glädjen dog

håller masken

gör man likafullt

blåser upp sig

i sin lilla kult

tänk ändå att

man har nått så långt

grattis, ni perfekta!

det var strongt!

 

 

LARZ GUSTAFSSON  13/12 2010

 

 

Det som skär som en dissonans genom hela den religiösa ljudbilden är emellertid det faktum att Gud utväljer vem Han vill, t ex trasiga redskap, som Bolander skrev om, och Han vägrar att rådgöra med oss innan Han utser Sina tjänare. Tough luck, geezers!




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-14 06:14



Bookmark and Share


  anits VIP
Tänkvärda rader
2010-12-14

  mare VIP
Tänkvärd text och så sant..
2010-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP