Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LEDA - LIDA

Jag är less
och vadar i tristess
tills dess
jag kanske får ett telefonsamtal, ett mail eller mess

jag väntar, och väntar, kanske önskar och har på känn
att jag snart ska få höra av en vän
det skulle höja min stämning till rätt nivå
för just nu är den nästan bara två

i en skala som jag själv hittat på
för att jämföra min ensamma situation när ledsamheten ligger på
fy för den lede säger jag bara
jag har själv försökt att kontakta vänner, men alla i denna skara, har inte tid att svara

det förstår jag och de är säkert upptagna med allting mellan himmel och jord
och med förberedelser att allt ska vara perfekt, till och med kommande dukat julbord
så jag fortsätter att vänta, kanske kommer det ett plingeling från min nu så tysta mobil
eller ett ringeling från den fasta telefonen, eller en signal utanför från en bekants bil

men till dess
är jag less
och vadar i min tristess, men jag är nog bara en av många
som känner som jag och upplever dagarna i dessa tider som riktigt långa


© Ted Örnberg 2010
www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-16 16:16



Bookmark and Share


  Filosofen2
Den är så sann och tyvärr delas den med allt för många...
2011-01-19

  Bibbi VIP
"Den som tillsluter sitt öra för den armes rop skall själv ropa utan att få svar" säger Ordspråksboken samt "Säll är den som låter sig vårda om den arme. Honom skall Herren hjälpa på olyckans dag o.s.v. Psaltaren 41:2
Det finns en andlig lag att "vad en människa sår får hon också skörda"
Själv brukar jag vid dylika känslor fly till Gud som Psaltaren 73:25 beskriver."När jag har Dig då frågar jag efter intet på himmel och jord" då slipper jag bli besviken.
2010-12-29

  Eva Helene VIP
Bra skrivet - önskar dig ett "plingeling", "ringeling" eller en "signal", just det där som du går och hoppas på!
2010-12-17

  aol
en text som grep tag i mitt inre, julen är värst för många ensamma,
julkram vännen,
2010-12-17

  anits VIP
Det verkar som alla har nog med sitt
stressar för att hinna allt, som kanske
inte är nödvändigt just nu, kunde ta
kontakt med en vän som sitter ensam
längtar efter besök, men det verkar som
det blivit kallare mellan människor

Känner igen mig så mycket i din text
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP