Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den tysta doktorn

 

 

Vet inte, världen är komplex

har sett livet från alla dess sidor

även det absurda

 

nu i händerna på försäkringskassan

tillsammans med de sjuka

frustrerade och till synes maktlösa

 

Sverige behöver spara pengar

befolkningspyramiden vänder

tryggheten hotas

 

Läkarförbundet har aldrig

givit stöd till sina medlemmar

man kan undra vilka som styr dem

 

Nu får var och en testa sin smärtgräns

I vilket djävla system kan jag medverka i?

Om jag ryter, kommer mina patienter få lida

 

Med munkavel runt min mun

varnar jag för framväxten av en cyniska människa

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Rachel Roth
Läst 353 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-12-17 06:37



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Hjälplösheten sipprar mellan bokstäverna.
Starkt budskap som berör - förmedlat på på det enda sätt som är möjligt med munkavel.
2010-12-20

  Peter Olausson VIP
känns som viktigt. Om alla alltid lytt order, vart hade vi varit då? OM inga uppror funnits...
2010-12-17

  stella
Det är cyniskt men till syvende och sist bestämmer vi själva om vi vill vara människor eller maskiner. Det MÅSTE vara så om vi ska kunna överleva...
2010-12-17

    ej medlem längre
en väldigt bra sammanfattning av hur svårt detta är. jag har en liten övertygelse: alla behöver inte göra allt. det kommer alltid att finnas de som orkar. och ja, alla kan göra lite och det gör de också.

Tack!
2010-12-17

  PPQ
jätte bra text:D
2010-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth