Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag försökte mig på att skriva en engelsk sonett och såvitt jag har förstått dess struktur så har jag nog lyckats och därmed min första sonett någonsin.


Fredagsmys

En fredag skänker hjärtat frid och fröjd,
då veckans slit och stress är blott ett minne.
vem kan då ej förmå att vara nöjd,
när arbetsveckans sista dag är inne?

Vad gör vi i vår vardags långa leda,
när måndag inte verkar giva hopp?
Jo,vissheten att snart så är det fredag,
en andhämtning för både själ och kropp!

En flykt från allt det är min analys,
förstorad av en egen hög förväntan.
och detta är således fredagsmys,
det bästa; en extas i hoppfull väntan.

Då ögonen av längtan bara lyser
Då vet man att vi alla fredagsmyser


© Copyright M. Borgström 2010




Bunden vers (Sonett) av lux et veritas
Läst 657 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-12-18 23:04



Bookmark and Share


  Lento Assai
Mm ännu ett julrim till far och mor.. Spännande.. Haha
2014-10-23

  En strimma av guld
En fredagssonett fullt i min smak. Veckans bästa dag. Bra tankar.
2011-01-07

    Bodil Sandberg
säjer som walborg så elegant skrivet ...vem kan klaga när själva väntandet behaga ** jättefin och mysig poesi!!applåder!
2011-01-07

  walborg
Elegant sonett och läsvärd analys av fredagsmyset. Kul.
2010-12-26

    ej medlem längre
Härligt!
2010-12-20

    kattattack
riktigt härligt skrivet
2010-12-18
  > Nästa text
< Föregående

lux et veritas
lux et veritas