Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stum förundran

Sover tavlan ren
målar universum,

stum förundran

vilar




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 227 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-25 22:26



Bookmark and Share


  Rökelse och snor
Mycket sammanfattat i få ord, som en regnbågskappa, där varje färg är en värld som man kan förlora sig i.

Jag brukar ofta titta på färger, och förlora mig i de möjligheter de ger mig. Den tavlan du skriver ger mig den känslan, när jag förlorar mig i färger. Jag svävar just nu mellan det vardagliga Gråa och de exotiska Berlinerblåa. Jag flyger som en vattendroppe i tyngdlöshet och expanderar ständigt. Med få färger kan man måla upp ett universum, och med få ord lika så. Det gäller att bara vara "rätt". Det är svårt att förklara, men det handlar i grund och botten om att det också ligger i åskådarens synvinkel lika mycket som författarens stumma penna (tangentbord i det här fallet).
2010-12-29

  anits VIP
Underbara rader
2010-12-25

  Anna Nickolausson
härlig skapar musik
2010-12-25
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth