Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1 Vecka med Influensa tär



Dagar som gått dagar som kommer jag har vart influensans händer
jag har gråtit jag har sovit hostat legat sömnlös i feberfrossa sedan
juldagen min kropp är matt och svag varje ansträngning gör ont att
röra på mina ömma leder

när man samtidigt har reumatism och äter mediciner som sätter ned
immunförsvaret så är det mycket svårare att återhämta sig än en person
som är friska för övrigt

Jag är tacksam över min vän som ringer varje dag en återfunnen barndom-
vän som peppar mig säger att jag ska äta jag är tacksam för att min kära
granne ringer mig frågar hur jag mår om hon ska handla åt mig jag tackar
så innerligt ja, min kärleksvän hör av sig varje dag men han har sina barn
och kan inte ge mig den tröst jag så behöver men han finns alltid där, jag
tackar min min kära mor som ringer varje dag vi har börjat knyta kontakten
igen

min kropp känns nedbruten och svag tankarna är tröga men jag kämpar varje
dag idag orka jag vattna mina torra törstiga blommor jag ser att golvet är inte
rent men det får faktiskt vänta jag ska äta lite mat dricka vätska vila men det värsta när jag vilar mycket i sängen är att jag får så ont i lederna men vad gör jag när jag är så trött och svag

jag har tvättat i min tvättmaskin 5 nattlinnen jag svettats ned under feberfrossan jag har påsar med papper som jag snytit min näsa med till min näsa blöder samtidigt vet jag att mina blodvärden är låga det gör inte saken bättre att hämta sig från denna influensa jag sitter tänker när jag ska jag orka klä mig och gå ut till centrum för att hämta pengar jag lånat när kontanterna tog slut och handla det nödvändigaste

det måste vända snart ber en bön om att jag ska få hälsan tillbaka även om reumatismen inte går att bota

Anna-Karin




Fri vers (Fri form) av Fånga dagen
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-30 19:48



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
En del får utstå mer än de egentligen orkar, men jag är övertygad om att du som har styrkan att fortsätta skriva trots allt går igenom det här som den hjältinna du är. Gott Nytt År!
2011-01-02

    ej medlem längre
Men fy, så du har drabbats! Detta elände hade jag i november, jag känner igen alltihop. Du har verkligen målat en tydlig bild!
2010-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen