Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vet ni

Vet ni att stora sopberg,

med plastbitar,

 flyter omkring i våra hav.

Vet ni att fiskarna,

får i sig plastbitarna,

så att de inte kan äta mat.

Vet ni att plast,

inte går att bryta ner.

Vet ni hur många saker,

som tillverkas i plast,

för att det är billigt.

Ja,billigt är vad det är,

att inte tänka längre än så.

Varför tillverkas inte material,

som går att bryta ner av naturen.

Vi har ju kunnandet.

Vi har ju vetandet.

Ja , alla borde bojkotta plast!

 

Om du vill hjälpa Moder jord och haven och fiskarna.

Köp drickabackar med glas istället.

Köp papperspåsar eller tygpåsar.

Be att få köttet inslaget i papper, när du handlar över disk.

 

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-01-04 20:33



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna
Bra talat!
2011-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP