Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du viskade mjukt mot örat mitt...

 

du viskade mjukt mot örat mitt

att ringen av guld skulle bli min


med flätade fingrar vi gick åstad

och skrattade gott åt hemlighet


sen kysstes vi under ekens löv

när solen lyste så sommarglatt


då svarades ja så blygt men hett

och moln det syntes det inga till


men livet ger annat som tynger ner

och ängslan blir sorg när döden ler


i kampen att vinna lite tid till

tar kraft och sliter i hjärtat ditt


kärleken finns och vemod också

och tårar bränner bak ögonlock


vill inte gråta när du mig ser

kysser dig kära med känsla het


med flätade fingrar höll jag dig hårt

när själen din sakta flyktade bort

 

(c) tk.   

    




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 497 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-01-05 00:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En underbar, ödmjuk, vemodig dikt. Vackert skaldat!


/Ann
2011-01-05

  Lindalou
Oerhört vackert. Både starkt och skört på samma gång.
2011-01-05

  Ninananonia VIP
Vacker ,sorglig och gripande ...
Smärtsamt bra
2011-01-05

  Halv
Jag tror att det här är något av det starkaste jag har läst här på poeter. Sådan värme, sådan kärlek. Du fick mig att le ikväll, och du fick mig att tro. Tro på det som är vackert. Tro på kärlek. Tack.
2011-01-05
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra