Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En rättvis värld

Vi har alla ansvar för varje barn,
som bor i denna värld.
Våra barn lever växer och frodas,
medan i andra länder barn svälter ihjäl.
Har inget hem och lämnas vindför våg,
har ingen att kalla mamma eller pappa.
Alla barn har vi ett ansvar för,
inte bara våra egna.
Om man kan hjälpa ska man hjälpa,
en liten handlig betyder mycket.
Tänka på all mat vi kastar varje år,
de kan säkert födda en hel kontinent.
Vi lever i överflöd,
medans andra dör.
Är det rättvist?

Vi har allt men gapar efter mer,
medans andra inte har tak över huvet.
Jag längtar efter en rättvis värld,
man måste börja någonstans.
Kanske det kan börja,
med dig..




Fri vers av Ann-sofie.
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-05 12:22



Bookmark and Share


  Anna*
... ja och med mig =0) ♥
2011-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Ann-sofie.
Ann-sofie.