Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här kommer en mindre diktsamling på nio sonetter. Det här är den första sonetten. Det blir lite som en följetong eftersom jag publicerar en dikt i veckan. Sedan så kommer jag sammanställa alla på en sida därefter. Kommentera gärna!


Sonetter för en pilgrim (1/9), Det ständiga vandringsfolket

Av utländsk härkomst i vårt eget land
är alla vi som går på okänd mark.
Känn någon drar oss fram med kärleksband!
Kan denne vara himmelens monark?

Var kommer kraften för varenda pilgrim
som ständigt vandrar fast de står helt stilla?
Tillsammans simmar fram likt som ett fiskstim
där varje fisk är stor, jämväl den lilla.

Vem kan sig pilgrim rättmätigt få kalla
om gången inte finns i ens natur?
Så trösta vid att titeln är för alla
och även för en stationär filur!

Kom följ med oss på pilgrimspromenad,
du vagabond och sökande nomad!


© Copyright M. Borgström 2011




Bunden vers (Sonett) av lux et veritas
Läst 475 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-07 10:40



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
V äl beskriven
Ä lskad väg given
G ott att den finns
* det sägs att de som
* går med finner friden!
********************
2011-03-22

    ej medlem längre
Pilgrimer är vi, ständigt på vandring genom denna tiden. Vandrar gärna med denna sonett i minnet.
2011-03-18

  lux et veritas
För att besvara LadyAlissa kommentar och komplettera för jag skrev inte in detta i beskrivningen. Denna sonett är i engelsk sonett-form och är lite annorlunda som ni kanske märker.
2011-01-09

  Lady Alassa
Bra sonett
En dramatisk vändning före dr två sista stoferna vore en knorr
Varför är dom inte tripletter? Men klart man får göra som man vill.
2011-01-09

  En strimma av guld
Fint skrivet och bra frågor du ställer?

"Var kommer kraften för varenda pilgrim
som ständigt vandrar fast de står helt stilla?"

"Vem kan sig pilgrim rättmätigt få kalla
om gången inte finns i ens natur?"
2011-01-07

  walborg
Tycker om tankegångarna och bilderna i dikten, och förtjust i rim och meter som stämmer!
2011-01-07
  > Nästa text
< Föregående

lux et veritas
lux et veritas