Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag överger inte tanken att starka blommor växer genom asfalt

Förvirrad himmel vilar som tak

där ovan ska ta vid

och jag vilar sällan från tanken på lycka

 

(men vad är lycka när ingen vill lyssna)

 

Jag har slutat göra mig förstådd nu

förseglade repliker

vilar som förglömda lik

bak välmålade och kyssvarma läppar

 

Röda minnen drar försiktigt genom rummen

när januari vill mer än det här

 

Hud saknar hud

 

Ljuset är frånvarande

och närvarande är all saknad

 

Badande i undflyende tystnad

står jag ändå stark

 

i mig

 

 

 

 

 




Fri vers av L I V
Läst 438 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-01-08 19:32



Bookmark and Share


  Anna*
Jag började plocka ut bitar som var extra bra men insåg att jag skulle få lov att citera större delen av texten. Strålande, varmt, något uppgivet men med en känsla av värde och titeln är suverän!
2011-01-12

  Berit Robin Lagerholm VIP
Starkt berörande om avskildhet och saknad
2011-01-10

  Fredrik P. VIP
tycker som Niclas Petersson
om dikten, den känns ärlig och
öppet och varmt mänsklig.
2011-01-09

  PPQ
mycket vacker dikt
2011-01-08

  Niclas Petersson VIP
"Hud saknar hud
Ljuset är frånvarande
och närvarande är all saknad
Badande i undflyende tystnad
står jag ändå stark

i mig"

Riktigt snyggt.
Gillar. Mycket.
2011-01-08
  > Nästa text
< Föregående

L I V
L I V