Kristendomshatarna kommer att ångra sig på domedagen. Men då är det för sent.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kristendomshatarna kommer att ångra sig på domedagen. Men då är det för sent.




STÖRRE ÄN MITT HJÄRTA

 

 

 

 

 

 

 

Du är större än mitt hjärta

och vet allt

när mitt hjärta dömer mig

och allt känns kallt

känner jag Din varma vind

ser jag Din sol

blodets vittnesbörd

vid himlens nådastol

säger mig att det finns nåd

fast jag gjort fel

fast jag säkerligen klandras

av en del

Du är större än mitt hjärta

Du vet allt

denna visshet ger mitt liv

helt ny gestalt

sonen som i främlingslandet

vilse gick

togs emot av fadern med en

kärleksblick

fast han smutsat ned sig

slösat bort sitt arv

gjort sig skyldig till

lösaktighet och slarv

var han ändå älskad av sin

gamle far

han välkomnades just

sådan som han var

Du är större än mitt hjärta

och Du vet

hur jag mår när skammens rodnad

bränner het


LARZ GUSTAFSSON 090213







Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-08 21:01



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fina rader
2011-01-09

  Jan Widströmer VIP
Liknelsen om Den förlorade sonen i rimmad form. Tydligt budskap.
2011-01-09

  Elaine.S VIP
"Du är större än mitt hjärta



och Du vet"


Der där var oerhört fina rader...
2011-01-09

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbar dikt..jag gläds åt insikten../B
2011-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP