Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"ordbajs möter formlek möter tankar"


Ensamhetsekvation


Tv:n = Svart; Bortvald verklighetsflykt
Soffan = Tom; Stjärttomt Hjärterum
Dörren = Öppen; Längtan
Korridor = Klackar; Liv
Schema = Struktur; Trygghet
Tankar = Vilja; Rädsla
Ekvation = Konkret; Försök att förstå

Någon går in genom dörren
Soffan tyngs,
Värms upp,
Av en varm kropp

Ekvationen faller
Precis som ensamheten
Fler ord krävs
Känslorna blir komplexa
Mindre enspåriga
Mindre ensamma
Att konkretisera blir omöjligt

Försöken att förstå
Behöver inte lyckas
Allt blev så bra ändå

Soffan är tyngd
och du
du är varm




Fri vers av Ceverin
Läst 261 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-12 13:48



Bookmark and Share


  creos
så långt ifrån ordbajs man kan komma. du skriver så underbart att jag får gåshud kära du.
2011-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Ceverin
Ceverin