Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BAKOM MASKEN

man tvingas spela teater

för husfridens skull

en fräck liten vindpust

och korthuset blåser omkull

man hatar hårt bakom masken

och nävarna knyts

men bara på avstånd

så pakten som slöts inte bryts

 

tortyren skickligt maskerad

i samkvämets skrud

och jag som blivit torterad

vill hem till min Gud

mitt livsrum har reducerats

nu är det för trångt

vill resa bort men det är

för dyrt och för långt

 

 

så meningslöst att förklara

när ingen förstår

min ståndpunkt måste försvaras

men tror du det går?

när alla ska vara lika

och anpassa sig

visst får ni gärna predika

men inte för mig

 

 

LARZ GUSTAFSSON   15/1 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-15 12:50



Bookmark and Share


  mare VIP
Starka känslofyllda rader
2011-01-16

  anits VIP
Mycket berörande och tänkvärt
2011-01-15

  Teresia Ridell
Känns igen och gillas ! Snyggt rimmat dessutom !
2011-01-15

  Anna*
Må svårmodet bytas mot nytt hopp och alla slippa predikan för att istället omslutas av försåelse och kärlek.
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP