Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ROSORNAS REVOLUTION

du är rosornas revolution

men inte i mitt land

du är allvar och lek och passion

och kamp för ett fritt land

ett imperiums påfågelstron

fick stryka på foten

men ska ogräs utrotas helt

ska det ryckas med roten

du är örtagårdsdoft, du är

krydd- och persikoflickan

jag är plånet och du har ju svavel

längst ut på stickan

denna rosornas revolution

som doftar och brinner

är en angenäm illusion

där drömmaren vinner

din kalashnikov är ett problem

och kan aldrig klä dig

fast jag själv nog är ganska extrem

går jag inte med dig

alla svärd kan bli plogbillar om

rätt rike får råda

Sarons Ros som är Kungen som kom

kom med liv till oss båda

vackra rosornas revolution

en del måste gömmas

måste drunkna i helgelsens hav

och slutligen glömmas

du är rosornas revolution

förståndiga, kloka

inget tomrum i din kalender

som jag kan boka

 

 

LARZ GUSTAFSSON  15/1 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-15 12:57



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra formulerad dikt
2011-01-16

  anits VIP
Vackra rader som berör, mycket
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP