Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN NÄVE GRUS

har alla gamla hjältar

spelat ut sin roll?

hur många av dem dog med

hedern i behåll?

hur länge till ska tomma

tunnors skramlande

förskingra det man kallar för

församlande?

reptilhjärnornas kluvna tungor

slickar skor

man speglar sig i glansen

sen så är man stor

i redet kacklar kycklingarna

unisont

de bidrar till att göra landet

monotont

och strax intill vårt skrytbygge

till riksdagshus

står nån och blänger hotfullt

med en näve grus

 

 

LARZ GUSTAFSSON   30/1 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-31 05:52



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
"En spann jord i maskineriet (A Spaniard in the Works)" John Lennon, utgiven på Bakhåll.
2011-01-31

  Katarina O´Nils Franke
Gulligt på något sätt, med en näve grus just. Tanken är god, men räcker kanske inte långt - grus sprids redan i kastet mot fasaden. Fina rim och rytm.
2011-01-31

  Måna N. Berger
En näve grus i maskineriet! Upproriskt!
2011-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP