Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

abort


Ord


ord


ord


orden
har gjort så mycket skada

och jag har blivit för gammal
för att ta den här striden

du skriker

att du inte förstår vad jag menar
när jag menar precis det jag säger

du skriker

att du inte vet vart du har mig
när jag står precis framför dig

det handlar inte om att ha rätt
det handlar om att tänka efter

lyssna inte överrösta

du borde gå med öppna armar
istället för knutna nävar i ansiktshöjd

du älskade mig bara
när jag inte ställde frågor
som visade sig vara
alltför besvärliga att besvara


jag bryter upp med dig
jag orkar inte ta skulden
du lägger över mig

dina ögon säger att du ångrar




mig



































Fri vers av J. Herward
Läst 616 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-02-02 21:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Särskilt slutet är mäktigt och gripande
2014-07-15

    ej medlem längre
" du älskade mig bara
när jag inte ställde frågor
som visade sig vara
alltför besvärliga att besvara "

Gillade dessa rader extra mycket

Bra skrivet!
2011-10-16

    eva m h
Smärta
2011-02-04

  Aftonvännen
Det är mycket svårt. Speciellt när det rör vid känsliga saker, som någon man älskar, ett liv, och förändringen av ett liv. Då kan det hända att man inte hör lika bra, och ser istället det man Vill se. eller snarare ser allt förstöras och vändas emot en, bara av ett tonfall.
Kommunikation är inte alltid så lätt.

Det är därför det du skriver är så bra här, så tydligt. Ett bra förhållande på ytan, men så fort konflikten är där kommer dysfunktionellt beteende fram. Han har säkert kommit från ett sådant hem. Vacker, kärleksfull, men mycket trasslig och sårbar inuti.
2011-02-04

  sommarmoln
Den här gör riktigt ont...jättebra skriven och uttrycksfullt...
2011-02-04

  Deliria
aj.
ajajajajajajajajaj.
men grejen är. grejen är att jag förstår.

"och jag har blivit för gammal
för att ta den här striden"

det. jag förstår den känslan. av att vara så jävla tärd och uttänjd och uråldrig och skör men skrikandet från omvärlden fortsätter och allt man vill ha är en respit.

men det blir aldrig tyst.

ibland är bryta upp allt man kan göra.

fint fint fina du. och hemskt. men ärligt.
2011-02-04

  littlemiss
Starkt, hårt, lite kantigt och mycket smärtsamt. *Applåder*
2011-02-02

  sulimaa
Mycket smärta som ryms i dessa ord...fenomenalt uttryckt...
2011-02-02
  > Nästa text
< Föregående

J. Herward